COACH & MENTOR

“She remembered who she was, and the game changed.”

– Lalah Delia

Je hebt iets moois te brengen, waarmee je echt het verschil gaat maken. Om die ambitie nog meer in de wereld te zetten ben je op zoek naar support.

Je wilt de volgende stap zetten en weet nog niet precies hoe je dit kunt doen. Misschien hou je jezelf tegen om zichtbaar te zijn, vind je het moeilijk om ruimte in te nemen, of eng om helemaal voor jezelf te kiezen.

Je wilt iets nieuws creëren, maar het verschuift iedere keer naar de bodem van je ’to-do-lijst’. Er is altijd wel een goede reden waarom je tóch niet start met dat mooie project.

Je hebt iets moois neergezet en bent daar heel trots op, maar verlangt wel naar een fijnere balans tussen werk en privé.

Je weet heel goed wat je ambitie is en hoe je die in de wereld wilt zetten. En je ben je er bewust van dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Van iemand die een tijdje met je mee wandelt en je bij staat met kennis en ervaring, zodat je kunt groeien in je rol.

In een traject op maat ontdek je wat je nodig hebt om zonder concessies jezelf te zijn in je ambitie om de wereld een betere plek te maken. En met welke energie je dat wilt gaan doen. Door te investeren in jezelf én je werk zorg je er in een korte tijd voor dat alles wat je doet in lijn is met jouw missie.

Ik bied ondersteuning als integratieve coach en als een mentor waarmee je concreet aan de slag gaat. Om te ontdekken waar nu jouw behoefte ligt, nodig ik je uit om een keer kennis te maken.

COACH OF MENTOR?

COACHING

 Op welke manier kan ik mijn persoonlijke doelen bereiken? Waarom doe ik wat ik doe? Hoe kan ik mezelf zijn in alles wat ik doe?

Het vergroten van jouw zelfinzicht; je ontdekt en activeert jouw sterke kanten

Gaat over jouw gedachten & emoties, gedrag en innerlijke blokkades

  Interne hulpbronnen

MENTORING

 Hoe kan ik me verder ontwikkelen als professional? Wat heb ik nodig om mijn ambities in de wereld te zetten?

Het delen van inzichten & ervaringen. Je leert wat voor jou werkt en oefent met nieuwe skills

Gaat over jouw proces, werkwijze en de context van je werk

 Externe hulpbronnen

IK ALS COACH

 Beroepscoach Practitioner (Integratieve coaching) – De Nederlandse Academie (EMCC en NOBCO erkend)

 Mindfulness & Compassie Coach en MBCT trainer – Academie voor Leven (PE accreditatie door ABvC en NOBCO)

 Inleiding in de psychologie – Open Universiteit

 Ik lust je Rouw – Grief.Academy

COACHING

Je persoonlijke drijfveren, je talenten &  creativiteit, en de wens om nieuwe dingen te leren & toe te passen in je dagelijkse leven. Het zijn allemaal aspecten van jezelf die je kunt activeren en altijd blijven ontwikkelen. Zo zorg je ervoor dat je:

 • dicht bij jezelf kunt blijven,
 • jezelf vrij maakt van externe conditionering,
 • bewust wordt van wat je nodig hebt: in dit moment én met het oog op je toekomst,
 • iedere dag goed voor jezelf zorgt op alle vlakken in je leven,
 • gaat leven en werken naar jouw waarden.

Als coach help ik je om jouw innerlijke kennis (weer) te ontdekken, zodat je je eigen pad ontspannen en met vol vertrouwen kunt bewandelen.

Thema’s

Zo ontdek je wat je nodig hebt om zonder concessies jezelf te zijn in je ambitie om de wereld een betere plek te maken.

In coaching werk je aan bijvoorbeeld:

 • Ruimte innemen: zelfvertrouwen & zichtbaarheid (profilering)
 • Kiezen voor jezelf: persoonlijk leiderschap & communicatie
 • Business in balans: jouw ideale combinatie tussen werk & privé

Integratieve coaching

In coaching nodig ik je uit om naar jezelf als geheel te kijken. Wat je denkt en doet, hoe jij je voelt, je lichaam, je sociale omgeving, je ideeën over het heden & de toekomst, en de betekenis die je daar aan geeft… ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Én ze beïnvloeden elkaar. In coaching werk je op al deze niveaus.

Jij hebt de regie

Tijdens onze gesprekken onderzoek je wat je écht belangrijk vindt. En wat je in de weg staat om dat werkelijkheid te maken. Daar ga je mee oefenen. Je gaat nieuwe dingen ontdekken en leren. En omdat je het zelf doet, is de verandering blijvend.

 

MENTORING

In je professionele ontwikkeling leer je van verschillende mensen die op je pad komen. Door de jaren heen vind je uit wat voor jou werkt, oefen je met nieuwe skills en pik je nieuwe kennis op. Want niet alles wat je wilt leren en ontwikkelen, kun je helemaal uit jezelf halen.

Daarom biedt ik naast coaching ook mentoring om jouw professionele ontwikkeling op een dieper niveau te ondersteunen. Zodat je van jouw wens werkelijkheid kunt maken en jouw ideeën vol enthousiasme in de wereld gaat zetten.

Tijdens mentorsessies help ik je als creatieve sparringpartner en met concreet advies over wat je het kunt doen om je doel te bereiken. Je werkt aan concrete resultaten voor je business of het ontwikkelen van je persoonlijke profiel. 

Daar neem ik mijn ervaring als strateeg, communicatieadviseur, conceptontwikkelaar en programmamanager in mee. Ik ben een creatieve generalist met brede werkervaring in de maatschappelijke & culturele sector. De afgelopen jaren heb ik daarnaast als zelfstandig ondernemer gewerkt met organisaties in beide sectoren én voor overheden, sociale & spirituele ondernemers. Ik deel graag mijn inzichten en ervaringen.

Ik werk graag met:

Vrouwen die zonder concessies zichzelf willen zijn in hun ambitie om de wereld een mooiere, eerlijkere en duurzamere plek te maken

Topics

 • communicatie & storytelling
 • strategie & stakeholdermanagement
 • presenteren & pitchen
 • leiderschap in je team
 • conceptontwikkeling
 • jouw workflow (werk fijner ipv slimmer)

REVIEWS

“Het was weer eens tijd om zelf wat diepzielduik-werk te doen over de balans tussen mijn werk en privé. Om zo mijn bedrijfsmatige keuzes inzichtelijk en helder te krijgen.

Tref ik me daar toch een coach die de kunst verstaat van liefdevol onverbiddelijk zijn! Héle goede vragen stelt waar je met een welbespraakt blabla-verhaal (is een van mijn sterke en daarmee ook zwakke punten) niet zomaar vanaf komt.

Dank je wel Susanne voor de manier waarop je mij de afgelopen tijd liefdevol op scherp hebt gezet!”

Mandy van der Zeeuw

Kanzi

“Als beginnend ondernemer moet je veel beslissingen maken. Best lastig! Want ik ben creatief en zie overal mogelijkheden.
Dan is het fijn als je kunt sparren met iemand die je vertrouwt. Als mens en als professional.

Susanne heeft een communicatie achtergrond en is zelf ook ondernemer en coach. Daardoor herkende ze mijn dilemma’s én wist ze precies de goede vragen te stellen.

Ze hielp mij om keuzes te maken, om de uitstraling van mijn website te bepalen en de teksten te fine-tunen.

Heel waardevol – ik kreeg er energie van én kon sneller aan de slag!”

Fanny de Groot

De Relaxvoedingscoach

“Collega’s zat – maar voor sommige specifieke plannen heb je soms gewoon een andere meedenker/sparringpartner nodig.

Iemand die snel begrijpt wat je wilt bereiken, de juiste vragen stelt en zo helpt het plaatje in je hoofd steeds scherper te maken.

Daar bel ik Susanne dus soms voor. Is een aanrader want zij kan dat geweldig goed. Bovendien is ze altijd op de hoogte van allerlei nieuwe (of gouwe ouwe) formats of methodes die soms precies dat ene laatste puzzelstukje vormen.

Slim, scherp en erg leuk om mee samen te werken.”

Monique van Ravenstein

Amnesty International Netherlands

“Ik vond het heel spannend om meer zichtbaar te worden als medium, of eigenlijk super eng om te laten zien wie ik ben en wat ik doe.

Susanne heeft me geholpen om samen naar de barrières te kijken, die kleiner te maken zodat ik ze kon ombuigen en verzachten. En nu vanuit mijn eigen kern, te posten, blogs te schrijven en te communiceren over mijn mediumschap. Zo kan ik heel veel andere mensen ook weer helpen met hun eigen kern.

Ze was erg geduldig in een tijd waarin er bij mij veel tegelijk speelde. En haalde altijd het lichtpuntje en richting bij mij naar boven, kijkend naar wat er in de toekomst nodig is. Dat deed ze op een zachte en doortastende manier.”

Charlotte de Koning

Reading, Healing & No Nonsense Spiritualiteit

“Ik vind het heel bijzonder hoeveel ik gegroeid ben in slechts 5 coachsessies. Ik heb zelfs mijn doel overstegen!

Susanne hielp me in mijn eigen wijsheid te geloven, juist door niet teveel te zeggen, maar wel de juiste vragen te stellen. Elk gesprek voelde veilig om mezelf te kunnen uiten.

Ik voelde me gehoord en liefdevol uitgedaagd om stappen te zetten. Daardoor ging ik als een speer. Dank je wel Susanne!”

Patricia Jonker

Patricia Mindfulness

“Toen ik mijn bedrijf moest pitchen heb ik uren zitten schrijven en vooral herschrijven. Het was een onsamenhangend verhaal.

En toen was daar Susanne! Susanne voelde haarfijn aan welke vragen ze moest stellen en had alle aandacht voor mijn proces. Waanzinnig, net wat ik nodig had.

Voor ik het wist had ik de kern van mijn verhaal te pakken. Een kwetsbare kern, waar ik onbewust omheen draaide. Dit was juist enorm belangrijk om te benoemen in mijn verhaal.

Een quote die ik altijd onthouden heb is ‘Wat niet uit het hart komt, zal een ander hart niet raken’.

Het gevoel die kern te pakken te hebben was voor mij echt een overwinning.”

Debbie Mol

Inner MapMaker

HOE IK WERK

In de eerste afspraak onderzoek je waar precies jouw behoefte ligt. Leg je de focus op je persoonlijke doelen, of wil je het koppelen aan jouw professionele ontwikkeling in de context van je werk? Ieder traject is maatwerk: ik stem op jou af. Dit betekent ook dat gaandeweg het traject je doel kan veranderen en je een shift maakt naar een ander type sessies.

 

Jij bepaalt de richting, ik loop met je mee.

MAATWERK

Ik sluit aan bij jouw ontwikkelingswens in de sessies én daarbuiten. Je ontvangt persoonlijke werkboeken, meditaties & visualisaties, en andere opdrachten.

Dat betekent ook dat we in overleg kunnen besluiten om een speciale fotosessie te doen als het over zichtbaarheid gaat, een Strategische Coaching Sessie om aan de langere termijn van jouw business te werken of een Oorsprong Interview om je profilering te ondersteunen.

INVESTERING

De kosten zijn afhankelijk van jouw ontwikkelwens. Op basis van jouw intake ontvang je van mij een voorstel op maat met alle sessies en support die jij nodig hebt.

Enkele sessie particulier: € 107,- (inc. btw)

Enkele sessie zakelijk: € 137,- (ex. btw)

 

Reguliere coachsessies duren 60 minuten.